Ukk

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET¬†ūüĆī

Miten PK-seudun kuljetus toimii?

Ennen¬†keskiviikkoa tulleet tilaukset kotiinkuljetamme PK-seudulle aina torstaina klo 9-21 v√§lill√§. Olemme keskiviikkona yhteydess√§ sopiaksemme tarkemmasta kellonajasta. Meid√§n oma kuljettajamme on hyvin joustava joten ole yhteydess√§ ruukkuklaani@gmail.com mik√§li joku asia mietitytt√§√§¬†ūüöė

Asun PK-seudulla, voinko kuitenkin valita Matkahuollon pakettipisteen?

Kyllä voit!

Sisältääkö kasvin hinta kuljetuksen?

Voit veloituksetta noutaa paketin Matkahuollon pakettipisteelt√§ tai valita kotiinkuljetuksen lis√§hintaan 2,90‚ā¨. PK-seudulle toimitamme torstaisin asiakkaiden toiveiden mukaan klo 9-21 v√§lill√§.

Tilasin kasvin, milloin saapuu? 

1-6 arkipäivän kuluessa. 

Voit seurata paketin kulkua seurantatunnuksen avulla osoitteessa: https://www.matkahuolto.fi/seuranta

Miten kasvi pakataan?

Kasvi pakataan runsaaseen määrään rypistettyyn voimapaperiin tai makulatuuripaperiin (riippen kasvista), joka sekä eristää kylmyydeltä että pitää kasvia paikallaan pahvilaatikossa kuljetuksen aikana. Kasvi pakataan sen verran napakasti, että ei haittaa vaikka kasvi olisi väärinpäin kuljetuksen aikana. Pahvilaatikon materiaali on vahvaa aaltopahvia. Multa on teipattu kiinni suojaruukkuun. On täysin normaalia, että lehdet ovat kuljetuksen jäljiltä hieman ryppyisiä.

Kasvi saapui, mitä teen?

Poista paperi ja teippi joka on pitänyt kasvualustan paikoillaan. Laita kasvi valoisalle ja lämpimälle paikalle missä ei ole vetoa. Anna kasvin elpyä rauhassa matkasta. Kasvin sumuttelusta voi olla hyötyä mikäli ilmankosteus on matala.

Voinko reklamoida kasvin?

Tietenkin voit - ja pit√§√§! Mik√§li et ole tyytyv√§inen kasviin tai kuljetukseen, ole yst√§v√§llisesti yhteydess√§ ruukkuklaani@gmail.com¬†ūüíö

Onko kasvilla palautusoikeutta?

Kasvit ovat tuoretuotteita, eikä tuoretuotteilla ole kuluttajasuojalain mukaista palautusoikeutta. Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi kasviin, ole ystävällisesti yhteydessä ruukkuklaani@gmail.com kolmen päivän sisällä saapumisen jälkeen kuvien kera - keksitään yhdessä ratkaisu.

Saanko parhaimman vai rumimman yksilön?

Valitsemme aina parhaimman näköisen yksilön. Emme toimita kasveja mihin emme itse oli tyytyväisiä. Voit myös olla yhteydessä ruukkuklaani@gmail.com mikäli haluat saada kuvan kasvista ennen tilauksen tekoa.